Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 15:29 - Колко струва един детски живот?:(?
Автор: 4aiotgluhar4e Категория: Лични дневници   
Прочетен: 23752 Коментари: 52 Гласове:
41

Последна промяна: 10.01.2011 20:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Аз също публикувам този материал с надеждата, че повече хора ще прочетат и ще реагират на написаното. Позволих си да направя по-добре видими въпросите, които авторът е задал много точно в края на текста.

"Здравейте. Специално направих регистрация в този и множество други форуми, с цел да дам някакъв вид публичност на трагедията сполетяла нашето семейство, вследствие некадърността и алчността на един детски хирург.Става въпрос за момиче на 4 години и 6 месеца- моя първа братовчедка.Ще се опитам да опиша подробно.

Гергана (така е името на детето), беше здраво, весело, жизнерадостно дете. Както всяко друго нормално за възрастта си. Не страдаше от никакви тежки заболявания, които биха довели до тежки усложнения. Напоследък боледуваше по- често от гърло. Поради тази причина бе решено да й бъдат премахнати сливиците чрез операция в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ-". След, като се посещава исул се попада на "големия" доктор (тази титла е обидна) Маджунов.Той ги посреща с цената от 200 лева и лоши маниери. Това е и цената на човешкия живот в България днес. Операцията бе насрочена за 8 Декември. Ден преди операцията бяха извършени всички нужни изследвания в поликлиниката. Мнението на личната лекарка на детето, бе че изследванията не са добри понеже детето кашля и е с хрема, и че всеки уважаващ себе си хирург ще откаже да оперира и ходенето до ИСУЛ е безполезно. Но при посещението на 8ми сутринта, Маджунов дава обяснение, че операция е абсолютно задължителна. Точните думи са "докато не се направи операция на това дете, то няма да спре да кашля, поневе от сливиците се стича секрет в дробовете му". Неговият коментар към личната лекарка е- " Ако много разбира, досега да го е излекувала". Като оставим настрана махленският му език и цинизъм, се вижда че заради 200 лева е готов да направи рискова операция. В 8 часа на 8ми Декември е извършена операцията с пълна упойка. Резултатът е шевове на местата на сливиците "заради това че са били подути вследствие болестта". Детето е освободено още същия ден, а не както пише в епикризата "на 9ти". На 9ти сутринта, родителите отиват на преглед с детето при Маджунов. Първият въпрос на вратата е " Вие внесохте ли си сумата от 200 лв за избор на екип? Отидете в кафето, купете коли, натурален сок, бонбони за да почерпите екипа провел операцията." Прегледа е махленски и трае буквално секунди. Коментара е че операцията е перфектна. Оттук нататък започват мъките.

Детето постоянно подържа температура и кашля, въпреки уверенията на Маджунов. На 15ти детето започва да повръща кръв и съсиреци през устата и носа си. Веднага е отведена в ИСУЛ. Приема се от дежурен лекар- д-р Йорданов,тоя я прие и препоръча на докторите детето да се свали в операционната и да се презашие, но Маджунов на другият ден казва че е добре и няма нужда от нова оперция, прават се промивки и се слага система. Не се провежда кръвопреливане. Детето е прието за 1 нощ. На сутринта минава визитация. Завеждащият отделение, след като прочита картоните, пита кой доктор е отговорен за детето. Маджунов отговаря че е той. Следва разговор "- Маджунов, погледни си пациентката.". Отговорът е " добре е, да бъде изписана". Отговорът му, може би е продиктуван от липсата на финансов стимул от страна на родителите.Дори успява да твърди, че детето трябва да започне да яде твърда храна, понеже е по- добре. Естествено, детето е изписано с рецепта за антибиотик " Оспамокс" и се прибира вкъщи. До последният ден, детето не спира да се оплаква от болка в дясната част, където се е намирала сливицата й. Отново е водена при личен лекар, на 23ти Декември. Мнението на доктора е , че детето не е добре и трябва да бъде заведена в ИСУЛ. Забелязан е съсирек на дясната сливица. След като се прибират от поликлиниката, детето отново започва да повръща кръв и съсиреци и към 15 часа е откарана в ИСУЛ. Детето все още е контактно и се държи нормално. Отново се правят изследвания, като преди  това се разтакават, понеже в бързината, майката е забравила личната си карта. Като се разрешава въпроса за самоличността на родителя, който докторите са свикнали да виждат последните дни, детето се поставя на системи. Отново няма кръвопреливане. Хемоглобина е изключително нисък. Между 20:30 и 21:00, детето отново повръща локви кръв и колабира. След неуспешни опити за свестяване, детето е отнесено в шокова зала на ръце. Незнайно по кое време, е извикана линейка с екип от 3та градска болница за да асистира. Екипът от 3та градска излиза минути след като влиза с коментара "Викнаха ни късно, изпуснахме детето". През това време никой не знаеше за кой е насочен този коментар. Сами можете да си представите чакащите роднини вкл. майката и бащата. Така от 21:00 до 24:00, часовете се нижеха и ние чакахме информация, която никой не даваше. Към 24:15 излезе доктор, който съобщи на родителите страшната вест, че детето е починало от кръвозагуба, и че още при първият кръвоизлив раните е трябвало да бъдат презашити и да се установи откъде излиза кръвотечението. Също така операцията е била извършена в неподходящо време, заради настинката на детето.

Оттук нататък, започват още по- големите мъки. Заради празниците няма кой да извърши аутопсия на детето и да се прибере за да бъде погребано. На другият ден се отива в 5то РПУ за да бъде подадена жалба, за лекарска грешка и немарливост, заради която се спомина детето по зверски начин. Роднините са посрещнати на входа с коментар, че е трябвало да бъде подадена жалба веднага след кончината на детето и да се извика полицията веднага след това. Като че ли всеки ден погребваме деца, и знаем какво е нужно да се направи. Никакви думи не могат да опишат ситуацията в болницата непосредствено след смъртта на детето. Мога да ви убедя, лично бях там, и на никой не му е минало през главата полиция , жалби, съдилища и т.н. След огромни караници и допълнителни нерви за опечалените роднини, полицията решава да приеме жалбата. Тези събития се случват на Бъдни Вечер, непосредствено преди Рождество Христово. Ражда се спасителя, а нашето дете си заминава. На 27ми, сломените родители са съсипани. Искат да вземат трупа на детето, за да го погребат, като вдигат ръце от преследване на закона и отказват аутопсия с мотив "истината никога няма да излезе наяве, а и да излезне няма да има наказан лекар заради недосегаемостта им в България". Но аутопсия е извършена заради настояването на главният доктор на болницата. Коментара на "тройната експертиза" е , че мястото на дясната сливица е разкъсано и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. Неофициалният коментар на експертите е "че в тялото няма капка кръв, от която да се вземе проба. На 28ми погребахме Гергана Пламенова Илиева и я положихме в студената земя на гробищен парк "Бакърена Фабрика". Тези 5 дни не бяха 5 дни а 50 години мъки за цялото семейство.

На първо място написах всичко това тук, за да дам публичност на това зверско убийство и да предупредя всички хора готвещи се да се лекуват в ИСУЛ. А всъщност не само ИСУЛ.Гответе си пари братя, иначе нищо не ви чака.

Искам да задам няколко въпроса към Маджунов, екипите работели върху убийството на Гергана на 15ти и 23ти.

Докторе, какво да кажем на 2 годишното братче на Гери - Андрей, когато пита къде е кака ?

Господа доктори, спахте ли добре тези дни, ядохте ли, пихте ли, празнувахте ли светлите празници ? Нашето семейство е загробено и винаги светлите християнски празници ще останат в нас в символ на мъките.

Вие носите ли сърца и души или сърцата са ви от камък ?

Докога докторите ще убиват безнаказано ? Както плода в Горна Оряховица ? Виновни няма както винаги.

Вие търговци ли сте, банкери ли сте, предприемачи ли сте, лихвари ли сте, бирници ли сте, кожодери ли сте, касапи ли сте, какви сте в крайна сметка?

Откога клетвата, която сте подали не важи ? Кога най-после поне 1 лекар ще бъде виновен ? Кога най- сетне ще си признае някой доктор за грешката си?

Как може през 21 век да умреш от нещо което много хора дори не наричат операция?


Моята молба е, всеки който е прочел тези редове и е съпричастен за мъката ни и е бесен от извършеното убийство на Гери да помогне по някакъв начин. Дори като разпространи написаното от мен. Това е моят начин да покажа на обществото какво се случи. Това е единственото, което мога да направя за паметта на малката ми братовчедка. Сбогом Гери.."


     Влязох с други намерения, а попаднах на горния текст. Възмутена съм от дъното на душата си, очите ми се пълнят и едва уцелвам буквите, защото спомени от едни сливици, които едва не затриха детето ми, ме заливат като вълни. Слава Богу, не беше българска болницата!
     Какво да кажеш в такава нелепа ситуация!?! Не мога да напиша "Бог да прости момиченцето". Та какво има да се прощава на едно дете и с какво е заслужило такава участ!?! Бог да дава сили на близките, че всяка следваща Коледа ще им е черна! На тази ми се наложи да гледам в обезумелите очи на една майка и, повярвайте ми, знам какво е. За щастие, все още има лекари с мисия, чест и достойнство!
     В отговор на молбата да се направи нещо, искам да дам две идеи и дано стигнат до автора на текста. Преди това да кажа браво за смелостта да се даде гласност на случая.
     За съжаление не мога да помогна по друг начин, защото не съм нито юрист, нито медицински администратор, но от опит знам, че тази гилдия се страхува само от медиите и от гласността. За тях няма нито етична комисия, нито съд. Пък и да се стигне до съд, какво? Ще последва смешна глоба и условна присъда.
     Мисля си, че най-добър ефект ще има, ако случаят стигне до ушите на световните телевизии. Възможно е да реагират и да изпратят екип за проверка. Спомнете си случая "Могилино"! Властите реваха и се правиха на ощипана мома, но циреят беше спукан. Добър ефект би имала и група във Фейсбук - нещо като "Да спрем убиеца Маджунов!" Не че това ще върне малката Гергана, но поне хората да се пазят от именития некадърник и бездушник.
     И накрая, но не по важност, и аз ще добавя въпрос: ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ НЕХУМАННОСТТА В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА? Нали разбирате, питам за системата! И за нашето овчедушно търпение! И си мисля, че блатото толкова много вони, че само медицински съдилища могат да върнат "здравеопазването" в пътя.


P.S. Добавям предложението на Анонимен 22, защото го намирам за разумно, интелигентно и полезно:

"Крайно време е нещо да се промени. Четох призиви за физическа разправа с този мръсник маджунов. Може по-интелигентно и много по-полезно. Направете в интернет база данни за лекарите-мръсници. Там, който желае, неанонимно да си разказва историята, И всеки ще може да провери преди да тръгне за операция и болница."

P.S.2 Още едно разумно предложение от Анонимен 22:

"Благодаря! Може и сайта или базата данни да се казва ГЕРГАНА."


P.S.3 Днес, 10.01. в коментарите под публикация на dir.bg прочетох отзив, написан явно от доктор. Така се е и подписал. Мисля, че по-ясно не може да се каже, а и по-добър мотив да настояваме за отговорност не можем да намерим. Това е отговор към тези, които твърдят, че ревем без факти, превзето, безпричинно, за PR, в ущърб на авторитета на лекарите и пр. Аз за n-ти път повтарям, че имам дълг към лекарите и смятам, че им го дължа в името на животите, които спасяват. Ето го (правописът и пунктуацията на автора са запазени):

"Моите най-искрени съболезнования на родителите.Азсъщо сем лекар и имам в моята практика около 6000 операции на сливиците. Постоперативни кръвоизливи има в около 2-3% от случаите.Тези крвоизливи са ранни и късни/както в случая и най-често се дължат на останало парче от небните или от третата сливица.Поведението е динамично наблюдение и веднага повторна ревизия с отстраняване на кървящия остатък.Това е трябвало да направи доктора при повторната хоспитализация на детето За съжаление в моята специалност в момента има качествена инсуфициентност,която... още беше заложена още преди много години когато професорите в тази клиника не допускаха никого до операционните маси и тези които оперират сега в същите тези зали тогава бяха неми свидетели.Е,какво качество и морал искате от такива хора.Разбира се че има и достойни колеги,но този явно не е от тях.Провокиран бях да напиша коментара от наглото изказване на докторал"



Гласувай:
41



1. elinora - Чайче, тежка тема и труден въпрос :(
04.01.2011 15:45
Детският живот навсякъде е безценен, само в Бг е преоценен...
Каквото и да напишем, каквато и черна емоция да ни дави в момента - всичко ще се оттече и ще се забрави. Виновни няма, няма и да има :(
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - "Да спрем убиеца Маджунов!" Благодаря ти за това, Чайче!
04.01.2011 15:59
Маджунов е убиец. Вярата им в българския лекар е върнала родителите на Гергана пак при него, убиеца. Заради тази вяра, заради паметта на Гергана, заради достойните български лекари, случаят Маджунов трябва да стане нарицателен. Администрацията на "Исул", "лекуващия лекар" Маджунов и екипа му, да бъдат незабавно следствени и подведени под съдебна отговорност. Въпреки скръбта си, родителите не трябва да оставят убийството на дъщеря си ненаказано. Заради паметта на Гергана и заради децата на България. Нашите деца. Казавам го с пълната отговорност и съзнанието, че в моето семейство имам лекар.
цитирай
3. анонимен - Поклон пред паметта на детенцето...
04.01.2011 16:02
За двете леви ръце на д-р Маджунов отдавна се знае, но той се ползва от политическа протекция. Една много стара партия преди няколко години му спаси кожата от подобен случай и всичко се потули. За съжаление заради такива боклуци лекар стана мръсна дума.
цитирай
4. gwendoline - Подкрепям те! Трябва повече гласност!
04.01.2011 16:08
Щом само от това ги е страх, бездушниците ... Писах вече под друг постинг на същата тема - ТРЯБВА ДА ИМА НАКАЗАНИЕ, РЕАЛНО, ВИДНО ОТ ВСИЧКИ!
цитирай
5. анонимен - Не съм съгласен. А ако беше твойто дете?
04.01.2011 16:39
elinora написа:
Детският живот навсякъде е безценен, само в Бг е преоценен...
Каквото и да напишем, каквато и черна емоция да ни дави в момента - всичко ще се оттече и ще се забрави. Виновни няма, няма и да има :(

Защото разсъждаваме така, лекарите и управниците си мислят че всичко можем да изтърпим. Не че не търпим де, но гаврата с дете е непростима и ако не се вземат мерки скоро ще има утрепан доктор.
цитирай
6. elinora - ан5,
04.01.2011 17:06
покажи ми един осъден лекар и ще спра да разсъждавам така.
имаш ли идея какви точно мерки да се вземат, за да няма утрепани доктори?
или само анонимни мерки предлагаш?
цитирай
7. yotovava - Чайче, Чайче....
04.01.2011 17:19
за гърлото хващат такива новини.... но крайно време е да има осъден лекар, за да могат тези хора да разберат, че материята на тяхната работа е човешкият живот... попадала съм на съвестни... този вероятно е друг...
Валя
цитирай
8. 4aiotgluhar4e - Ако гледаме фактите, права си, Ели.
04.01.2011 17:42
elinora написа:
Детският живот навсякъде е безценен, само в Бг е преоценен...
Каквото и да напишем, каквато и черна емоция да ни дави в момента - всичко ще се оттече и ще се забрави. Виновни няма, няма и да има :(

Но колко още може да изтърпи племето българско? Взехме да се свършваме, а допускаме лекари от безхаберие, глупост и безразличие да морят и малкото родени българчета. И от алчност, разбира се!
цитирай
9. 4aiotgluhar4e - Маджунов е убиец. Вярата им в бъл...
04.01.2011 17:45
malchaniaotnadejda7 написа:
Маджунов е убиец. Вярата им в българския лекар е върнала родителите на Гергана пак при него, убиеца. Заради тази вяра, заради паметта на Гергана, заради достойните български лекари, случаят Маджунов трябва да стане нарицателен. Администрацията на "Исул", "лекуващия лекар" Маджунов и екипа му, да бъдат незабавно следствени и подведени под съдебна отговорност. Въпреки скръбта си, родителите не трябва да оставят убийството на дъщеря си ненаказано. Заради паметта на Гергана и заради децата на България. Нашите деца. Казавам го с пълната отговорност и съзнанието, че в моето семейство имам лекар.

Надя, аз не поставям всички лекари под един знаменател. Хората са различни - има добри и лоши. И лекарите са различни - има добри и лоши. Убедена съм, че няма колективна вина, ако разсъждаваме за съсловието, но има вина на системата. И за нея отговаряме всички ние, защото търпим. Виждала съм как лекар крещи срещу пациентка и тя мълчи като бито коте. Това е недопустимо.
цитирай
10. 4aiotgluhar4e - За двете леви ръце на д-р Маджунов ...
04.01.2011 17:51
анонимен написа:
За двете леви ръце на д-р Маджунов отдавна се знае, но той се ползва от политическа протекция. Една много стара партия преди няколко години му спаси кожата от подобен случай и всичко се потули. За съжаление заради такива боклуци лекар стана мръсна дума.

А това пък е другата гадост на системата - да допуска партийна намеса. Аз хич не се сещам коя е много старата партия. Но ако беше само тя...
Така е в страните, в които не може да се разчита на съдебната власт. Ако тя беше стока, останалите щяха да се саморегулират, за да избегнат съдебно преследване. Давам си сметка, че на свестните лекари не им е лесно, защото носят петното без да имат вина.
цитирай
11. 4aiotgluhar4e - Трябва да има наказание, но няма да има.
04.01.2011 17:55
gwendoline написа:
Щом само от това ги е страх, бездушниците ... Писах вече под друг постинг на същата тема - ТРЯБВА ДА ИМА НАКАЗАНИЕ, РЕАЛНО, ВИДНО ОТ ВСИЧКИ!

За съжаление, в това отношение съм съгласна с Ели. Няма кой да го наложи! Нали се сещаш, че Маджуновците са на всички нива и си пазят гърба взаимно.
Авгиев обор не се парфюмира, мила! Трябва да бъде изринат!
цитирай
12. 4aiotgluhar4e - Права си, Валя, за гърлото!
04.01.2011 18:01
yotovava написа:
за гърлото хващат такива новини.... но крайно време е да има осъден лекар, за да могат тези хора да разберат, че материята на тяхната работа е човешкият живот... попадала съм на съвестни... този вероятно е друг...
Валя

В 21-ви век да изтървеш отгледано дете при операция от сливици е парадокс, безумие, лудост, цинизъм, тъп виц... Не ми стигат думите в езика! Може би наистина трябва да утрепят доктор, за да стане ясно, че ножът е В кокала. По нашите ширини никой не влиза в пътя, ако не му вземеш страха. А че има свестни доктори, не се съмнявам. Скоро видях как направиха чудо.
цитирай
13. nicodima - Чайче, по повод на последния ти коментар:
04.01.2011 20:30
преди години в Стара Загора застреляха един лекар - акушер-гинеколог. Случката беше преди 10 ноември и се потули. Сега гледам старозаветните призиви и си мисля, че в скоро време ще се стигне до саморазправи. Затова при такива случаи има старо юридическо правило - между престъпника и потърпевшия да застане държавата в лицето на съда. Само дето тя не е на мястото си и нищо хубаво не очаквам!
цитирай
14. анонимен - преди години в Стара Загора заст...
04.01.2011 20:59
nicodima написа:
преди години в Стара Загора застреляха един лекар - акушер-гинеколог. Случката беше преди 10 ноември и се потули. Сега гледам старозаветните призиви и си мисля, че в скоро време ще се стигне до саморазправи. Затова при такива случаи има старо юридическо правило - между престъпника и потърпевшия да застане държавата в лицето на съда. Само дето тя не е на мястото си и нищо хубаво не очаквам!


Ще се обикнат лекарите с МВР - ще се обикнат, когато докарат нещата дотам, че да трябва МВР да ги пази от саморазправи.

По един полицай да се сложи - хем да ви пази, хем да имате респект да не грешите. Като катаджиите - Контрол на Лекарския Труд.
цитирай
15. анонимен - лекарчето, никодимчето
04.01.2011 21:05
Цецооооо, ела ни спаси от саморазправииии!! Прати полицаи, прати много! Ще ви пеем "Нашата полиция ни пази" и ще ви черпим с бонбоните и пиенето от пациентите.
цитирай
16. 4aiotgluhar4e - Може би тук е мястото да се извиня, ако съм засегнала някого.
04.01.2011 23:23
nicodima написа:
преди години в Стара Загора застреляха един лекар - акушер-гинеколог. Случката беше преди 10 ноември и се потули. Сега гледам старозаветните призиви и си мисля, че в скоро време ще се стигне до саморазправи. Затова при такива случаи има старо юридическо правило - между престъпника и потърпевшия да застане държавата в лицето на съда. Само дето тя не е на мястото си и нищо хубаво не очаквам!

Все пак се надявам да е станало ясно, че аз не споделям принципа "Око за око, зъб за зъб." Именно по тази причина поставих въпроса за системата. Но се опасявам, че наистина посредникът липсва и е въпрос на време някой озверял пациент или близък на пациент да направи белята.
цитирай
17. 4aiotgluhar4e - Надявам се да не се стига до там.
04.01.2011 23:26
анонимен написа:
nicodima написа:
преди години в Стара Загора застреляха един лекар - акушер-гинеколог. Случката беше преди 10 ноември и се потули. Сега гледам старозаветните призиви и си мисля, че в скоро време ще се стигне до саморазправи. Затова при такива случаи има старо юридическо правило - между престъпника и потърпевшия да застане държавата в лицето на съда. Само дето тя не е на мястото си и нищо хубаво не очаквам!


Ще се обикнат лекарите с МВР - ще се обикнат, когато докарат нещата дотам, че да трябва МВР да ги пази от саморазправи.

По един полицай да се сложи - хем да ви пази, хем да имате респект да не грешите. Като катаджиите - Контрол на Лекарския Труд.

В нормалните държави тази роля се играе от религията и обществения морал. Мисля си, че тепърва ще жънем резултатите от разрухата на комунизЪма.
цитирай
18. nicodima - 14,15 - анонимен
05.01.2011 00:09
Аз добре работя с полицията. Понякога работата ми го налага!
Но това, което казваш е гавра, подобни изказвания ескалират напрежението и няма да се учудя, ако последва някоя трагедия, този път с невинен колега. Защото заслепени от омраза, не правите разликата. Допускам кой си, моля да насочиш негодуванието си към точния адресат!
цитирай
19. divna8 - Нека не нападеме всеки лекар, моля ...
05.01.2011 01:14
Нека не нападеме всеки лекар, моля ви колеги-блогъри!
Сред тях, слава на Бога, има и достойни люде и професионалисти!
В случая визираме един точно определен доктор, с титли, но без съвестен и безжалостен... http://www.kungb.medfac-sofia.eu/p_madjunov_bg.htm
Нему търсим сметката и искаме наказание и лишаване от правото да практикува професията на лекар, за да не я петни с още безсмислени смърти...
цитирай
20. анонимен - А моята приятелка я убиха при раж...
05.01.2011 01:16
А моята приятелка я убиха при раждането на близнаците и . Жената беше на 38 първескиня и те я пуснаха да ражда нормално, като лекаря се изцепил : Да им покажа сега на всички как се раждат нормално близнаци на твоите години. Бебетата бяха доносени, с общо тегло 5 килограма. Майка им получи инсулт от напъване и ми остава спомена от тъгата в очите с която ме изпрати предния ден когато я посетих. Явно е усещала.
И тя почина на Бъдни вечер.
цитирай
21. анонимен - Една малка корекция: Не "н...
05.01.2011 11:24
Една малка корекция: Не "нехуманни",а хладнокръвни убийци в нашата хуманна медицината.
цитирай
22. анонимен - предложение към семейството и блогърите
05.01.2011 11:44
Крайно време е нещо да се промени. Четох призиви за физическа разправа с този мръсник маджунов. Може по-интелигентно и много по-полезно. Направете в интернет база данни за лекарите-мръсници. Там, който желае, неанонимно да си разказва историята, И всеки ще може да провери преди да тръгне за операция и болница.
цитирай
23. анонимен - Съгласен съм, към всеки - персонална отговорност!
05.01.2011 11:46
divna8 Нека не нападеме всеки лекар, моля ви колеги-блогъри!
Сред тях, слава на Бога, има и достойни люде и професионалисти!
В случая визираме един точно определен доктор, с титли, но без съвестен и безжалостен... http://www.kungb.medfac-sofia.eu/p_madjunov_bg.htm
Нему търсим сметката и искаме наказание и лишаване от правото да практикува професията на лекар, за да не я петни с още безсмислени смърти...
цитирай
24. 4aiotgluhar4e - Подкрепям идеята с две ръце!!!
05.01.2011 11:54
анонимен написа:
Крайно време е нещо да се промени. Четох призиви за физическа разправа с този мръсник маджунов. Може по-интелигентно и много по-полезно. Направете в интернет база данни за лекарите-мръсници. Там, който желае, неанонимно да си разказва историята, И всеки ще може да провери преди да тръгне за операция и болница.

Ей сега ще я запиша в постинга с едри букви да се вижда добре, че някои хора не четат коментари. Намирам я за много полезна и по принцип смятам, че Интернет-обществото е сила в тази страна на фона на казионната преса.
Анонимен 22, благодаря!
цитирай
25. анонимен - от анонимен 22
05.01.2011 12:02
Благодаря! Може и сайта или базата данни да се казва ГЕРГАНА.
цитирай
26. ivankalilova - Нямам думи, миличка. . . . . . . . Имам ...
05.01.2011 12:11
Нямам думи, миличка ........
Имам внучка на 5 годинки......всички треперим над нея ....
Нима е възможно подобно нещо.........В каква държава живеем, Господи.......
До къде я докарахме......
А този, дори не зная как да го нарека.....лекар ли ,убиец ли .....как ще погледне собствените си деца,ще може ли да им обясни какво е сторил на едно невинно същество......, на неговите родители.....
Наистина....ще си получи ли заслуженото, или пак ще се измисли поредното оправдание и ще бъде оневинен....Акълът не ми го побира....
ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД МЪКАТА НА РОДИТЕЛИТЕ И БЛИЗКИТЕ НА ГЕРИ! :(
ПОЧИВАЙ В МИР, МАЛКО АНГЕЛЧЕ!:(
СВЕТЛИНА ПО ПЪТЯ ТИ :(((
цитирай
27. 4aiotgluhar4e - Благодаря! Може и сайта или базата ...
05.01.2011 12:13
анонимен написа:
Благодаря! Може и сайта или базата данни да се казва ГЕРГАНА.

Да, както save-darina.org. И това предложение качвам в постинга, но за съжаление аз не мога да го направя, не ми достига компетентност.
цитирай
28. анонимен - Колко струва един детски живот
05.01.2011 12:20
Нямам думи - как може да се изтърве това детенци заради едни сливици, и то след като се има в предвид колко дни след операцията почива.Такива лекари не само на съд, а завинаги да им се отнема правото да бъдат ЛЕКАРИ! Този господин уронва авторитета на всички свои колеги. ДА СЕ ДАДЕ НА ПРОКУРОР!!!
цитирай
29. 4aiotgluhar4e - И аз смятам, че е парад на тъпотията дете да си умре от сливици.
05.01.2011 12:57
анонимен написа:
Нямам думи - как може да се изтърве това детенци заради едни сливици, и то след като се има в предвид колко дни след операцията почива.Такива лекари не само на съд, а завинаги да им се отнема правото да бъдат ЛЕКАРИ! Този господин уронва авторитета на всички свои колеги. ДА СЕ ДАДЕ НА ПРОКУРОР!!!

И чакам БЛС да излезе от дупката, а Прокуратурата най-после да се самосезира. За далече по-маловажни глупости се пенят из пресата.
цитирай
30. анонимен - за поредното престъпление!
05.01.2011 13:04
Наистина това което, стана в държавата е за жалост поредното престъпление ,но невъзвратимо! Но как да накараме държавата по някакъв начин да ни защита от подобни престъпления. Защо не инициираме кампания по създаване на телефонен номер на ,който можем да се обаждаме в мигът, в който имаме съмнения за некоректно отношение от страна на лекари,( на тези които просто злоупотребяват). За да може веднага да се реагира а на да се пишат молби, жалби , сигнали и докато се вземат мерки ( ако изобщо се вземат) вече да е късно.Нека направим ние гражданите с помощта и подкрепата на медиите това реалност! За да спрат тези неща и да бъдем всички по спокойни за бъдещето си!
цитирай
31. анонимен - Тотално безхаберие,безотговорност,безчовечност и още много БЕЗ
05.01.2011 13:11
.....залива не само здравеопазването,но и цялата държава.Сега е момента Светът да ни види/като,че ли не ни знае/Обществото е настръхнало,но ако имаха полза от това ,веднага столетницата или останалите измекяри щяха да отворат уста .За съжаление вече е късно.Дори и да се престраши някой от дездушниците/дешегупци/да си пусне гласеца,вече е много късно-смешен плач,закъснял неискрен вопъл.Защо до сега не се появи и РЗС,защо управляващите мълчат като риби?А негодуванието напира и в един моментняма да има сила ,която да задържи духа в бутилката и то без финансови инжекции,без черно подмолно стимулиране.Защото народе,разбрахте,че главния виновник е протектиран от същите тези,които плачат крокодилски ,срещу опонентите си.Друго е ако само можеха да яхнят тъгата на неутешимите и да я ползват за себе си,но е много,много късно,защото само погледнете дворците им,погледнете неспособните им отрочета,за които тук няма образование та си развяват простотията по света,погледнете самодоволните им мутри и им пожерайте всички в един момонт да останат завинаги в сараите си.
цитирай
32. анонимен - Без прошка за такива некъдърници
05.01.2011 13:32
От вчера съм под въздействие на случая с Гери и немога да се примеря. Болно, обидно, унизително ми е, а незнам как са роднините на детето...
Ако и този път не накажат най-малко с лишаване от практика на лекар този некъдърник се отказвама тотално от моята държава - не я желая такава!
Много моля лично Бойко Борисово да се намеси, единствено тогава ще продължа да го подкрепям.
цитирай
33. анонимен - А лекарите?Някой мисли ли за тях въобще?!
05.01.2011 14:17
Имам двама приятели лекари.На по 43г.И двамата са вече със стентове в сърцето.Единия го спират насред операция за да го спасят.Имах и трети.Прибира се след дежурство, ляга си и не се събуди повече.Беше на 50.Сега си помислете като наричате на ред всички лекари "убийци","мафиоти" и осъждате с лека ръка на на смърт цяло съсловие.Това са 30 000 души и не вярвам всички да са некадърници,безхаберници и убийци.Не правете от частния случай колкото и да е трагичен генерални заключения.Съсипахме здравните работници през годините първо финансово,а сега и психически,но да не забравяме,че утре пак тях ще търсим като се разболеем и почустваме страх за живота си.И кого ще намерим тогава?Хора с разбито здраве и нерви от които ще очакваме да ни спасят.
А идеята със сайта е неприложима.Някой носи ли отговорност за неверни данни в тях??А кой ще накаже гореписалите, които призовават към насилие и отправят заплахи?Това не е ли подсъдно?Искате от лекарите ОТГОВОРНОСТ,а Вашата в какво се състои?В даването на подкупи ли?
Осъзнайте се и не замеряйте другите с камъни ако не сте безгрешни!Пък да видим колко от Вас са наистина такива.За жалост интернет се превръща в най-лошото възможно нещо-СЪДИЛИЩЕ БЕ ЗАКОНИ.САМО ПО УСТНА ИНФОРМАЦИЯ.АКО ХИТЛЕР ИМАШЕ НЕТ СИГУРНО ДА Е ЗАВЛАДЯЛ СВЕТА!При положение,че е пълно с немислещи и злобни хора готови да се пишат ЕНИЧАРИ.Колко тук изказаха съболезнования?Колко от Вас потърсиха причините?Или смятате,че като набучите 1 лекар на кол та нещо ще се промени?Ми може би ще трябва да се обесят 100, 1000??А сестрата на Б.Борисов какво ще правим нали и тя е доктор?А той пък защо мълчи?И не я защити както и цялото съсловие?Май така му отърва.Разделяй и владей!
Бъдете здрави и никога неблагодарни!Повечето от Вас са живи благодарение на лекарите в родилното,ама не го помните.Имате роднини и приятели спасени при инфаркт,инсулт,катастрофи,рак ама умрете да плюете по форумите.Мислете когато Ви насъскват срещу някого!
цитирай
34. 4aiotgluhar4e - Такъв телефон има и в момента.
05.01.2011 17:08
анонимен написа:
Наистина това което, стана в държавата е за жалост поредното престъпление ,но невъзвратимо! Но как да накараме държавата по някакъв начин да ни защита от подобни престъпления. Защо не инициираме кампания по създаване на телефонен номер на ,който можем да се обаждаме в мигът, в който имаме съмнения за некоректно отношение от страна на лекари,( на тези които просто злоупотребяват). За да може веднага да се реагира а на да се пишат молби, жалби , сигнали и докато се вземат мерки ( ако изобщо се вземат) вече да е късно.Нека направим ние гражданите с помощта и подкрепата на медиите това реалност! За да спрат тези неща и да бъдем всички по спокойни за бъдещето си!

На здравната каса. Аз съм го ползвала. Наложиха икономическа санкция, което е много лошо, защото глобеният озверява и си го изкарва на следващите пациенти. В България е изпразнено от съдържание това, което се нарича обществено порицание. Да не говорим за обществен позор.
цитирай
35. 4aiotgluhar4e - Вярно е!
05.01.2011 17:11
анонимен написа:
.....залива не само здравеопазването,но и цялата държава.Сега е момента Светът да ни види/като,че ли не ни знае/Обществото е настръхнало,но ако имаха полза от това ,веднага столетницата или останалите измекяри щяха да отворат уста .За съжаление вече е късно.Дори и да се престраши някой от дездушниците/дешегупци/да си пусне гласеца,вече е много късно-смешен плач,закъснял неискрен вопъл.Защо до сега не се появи и РЗС,защо управляващите мълчат като риби?А негодуванието напира и в един моментняма да има сила ,която да задържи духа в бутилката и то без финансови инжекции,без черно подмолно стимулиране.Защото народе,разбрахте,че главния виновник е протектиран от същите тези,които плачат крокодилски ,срещу опонентите си.Друго е ако само можеха да яхнят тъгата на неутешимите и да я ползват за себе си,но е много,много късно,защото само погледнете дворците им,погледнете неспособните им отрочета,за които тук няма образование та си развяват простотията по света,погледнете самодоволните им мутри и им пожерайте всички в един момонт да останат завинаги в сараите си.

Не може да има здрави образование, здравеопазване, полиция, съд в едно разложено общество.
цитирай
36. 4aiotgluhar4e - Ха! Втасахме я!
05.01.2011 17:17
анонимен написа:
От вчера съм под въздействие на случая с Гери и немога да се примеря. Болно, обидно, унизително ми е, а незнам как са роднините на детето...
Ако и този път не накажат най-малко с лишаване от практика на лекар този некъдърник се отказвама тотално от моята държава - не я желая такава!
Много моля лично Бойко Борисово да се намеси, единствено тогава ще продължа да го подкрепям.

И в здравеопазването ли да се намесва? Най-добре да си свърши работата къто премиер, че батакът в болниците е следствие от батака в МЗ.
За съжаление всичко опира до липсата на правосъдие, а съдебната система е скроена специално за да не работи. Само Велико народно събрание и нова конституция ни оправят, но в кризата това е лукс.
цитирай
37. 4aiotgluhar4e - Към Анонимен 33
05.01.2011 17:30
С част от тезите ти съм съгласна, с друга - не. Но благодаря за мнението.
Първо, вярно е, че, както и да ги оплюва, обществото разчита на лекарите. Аз няколко пъти подчертах, че колективна вина няма и на позорния стълб не трябва да се изправя цялото съсловие. Но все пак трябва да се признае, че при такава висока смъртност и при толкова много фрапиращи случаи, да няма наказани и осъдени, е най-малкото подозрително. В този смисъл самите лекари имат интерес системата да се изчисти, за да не носят петното на мърльовците и безобразниците.
Второ, съгласна съм, че работата на лекаря е напрегната и натоварена, а в България честният лекар е и лошо платен. Но все пак лекар не се става на 12 години, нали! Решението се взема от зрели и разумни хора, които знаят, че се нагърбват с тежка професия. И не са само те. На кой му е лесно в днешно време? Чест прави на съсловието, че като цяло българският лекар е професионалист, въпреки липсата на пари и техника, въпреки терора на касата и въпреки корумпираните кожодери и некадърници, които са лъжичката катран в кацата с меда.
И пак да кажа, именно заради лекарите, системата се нуждае от катарзис. За да не оплакваме повече деца!
цитирай
38. aqualia - Ужасно е!
05.01.2011 19:56
Ужасно е!
Мисля, че такъв сайт има, там пишат и за некадърните лекари...
http://www.izlugan.com/
Но сигурно е правилно да се създаде друг, ще има широк отзвук!

цитирай
39. 4aiotgluhar4e - Не знаех за този сайт.
05.01.2011 22:54
aqualia написа:
Ужасно е!
Мисля, че такъв сайт има, там пишат и за некадърните лекари...
http://www.izlugan.com/
Но сигурно е правилно да се създаде друг, ще има широк отзвук!


Благодаря за информацията!
цитирай
40. nicodima - Чайче,
06.01.2011 10:50
бях се зарекла да не се обаждам повече, но искам заради последния ти коментар да направя едно уточнение. Като сме избрали да живеем в капитализъм, ще си теглим последствията. Аз съм си избирала професията по времето на социализма. Тогава нямаше разлика в заплащането на лекарите, всички започвахме със 150 лв. и стигахме до 220 / в университетските болници /. Сега трябва да си много мотивиран, за да станеш лекар. Мотивиран, защото това е най-скъпоплатеното образование у нас, за чужбина да не говорим, и не всеки може да си го позволи. Това е единственото образование, където не е позволено да има задочно обучение! Това е професия, в която не си застрахован от грешки. Професия, която избираш, въпреки че знаеш, че една такава грешка може да ти струва цялото бъдеще - здраве, нерви, обществен просперитет и до голяма степен - семейството... Професия, в която осъзнаваш, че човешкият живот има край, понякога съвсем независещ от твоята намеса.
Когато в края на 80-те и началото на 90-те години минавах покрай Пирогов, където съм стажувала, виждах по некролозите познати имена на колеги на по около 50 години, прекрасни хирурзи и хора. Понякога като започваш да работиш на такова място осъзнаваш, че и ти можеш да свършиш така, но има и по-силни неща от това! И те не са парите, уверявам ви!
Здравеопазването е системата, чиито язви са като във всички области, но най-болезнено се усещат, защото засягат нас и близките ни! И не си мислете, че лекарите не ги виждат... Но при така създаденото и ескалиращо напрежение се хвърля кал и по чистите и професионално неопетнени хора, които не виждат друг изход за себе си освен емиграцията. Защото обикновено корупцията и нечистоплътността са по високите етажи на управлението на същото това здравеопазване! Които определено източват парите за здраве към себе си и други ресори! Парите за здраве трябва да са целеви! Те не трябва да касаят само заплати - а най-вече апаратура и условия за грижи за болните!
Поздрави!
цитирай
41. mikino - Абсолютна подкрепа имаш от моя с...
06.01.2011 12:13
Абсолютна подкрепа имаш от моя страна! Този изрот трябва да плати скъпо, за това убийство!
цитирай
42. sparotok - страшно
06.01.2011 12:31
Този Маджунов не може да се нарече човек, та камо ли лекар!!!
цитирай
43. pevetsa - Вече нищо не може да се направи за ...
06.01.2011 14:48
Вече нищо не може да се направи за Гери, почвай в мир Ангелче!
Но за останалите ангелчета, можем да опитаме да променим действителността, така че следващият път, някой като този "доктор", да си зададе въпроса: Как да помогна, не да убия!?
цитирай
44. hristo27 - Подкрепям те напълно!!!
07.01.2011 21:05
Този мръсник трябва да си получи заслуженото!
цитирай
45. анонимен - от анонимен 22
08.01.2011 00:58
Видях покана при alexalex да се свържа с вас: nicknamecs@yahoo.com и ще направя, каквото мога, макар че съм обикновен читател. Някъде бях чул или чел, че демокрацията така работи - когато има проблем, гражданите да се оплакват и да се борят, докато управляващите го оправят.
цитирай
46. анонимен - О, стана ми зле, много съм възмутена!! Жалко за хората! Каква мъка?!!!!
10.01.2011 22:39
Това, да ти умре детето от операция на сливици?!
Ужасен случай...
цитирай
47. анонимен - тоя постинг заприлича на турски ...
10.01.2011 23:02
тоя постинг заприлича на турски сериал: всеки ден добавяш по един пост скриптум. всепак мнението на доктора наистина е показателно. обаче май трябва да се замислим защо е анонимно. доктора е човек, който често се изправя пред смъртта и аз от опит знам, че докторите не са страхливи. сигурно си има причина да пишат анонимно. или пък не е доктор.
цитирай
48. 4aiotgluhar4e - Благодаря ти! Предадох мейла. Поздрави!
11.01.2011 00:17
анонимен написа:
Видях покана при alexalex да се свържа с вас: nicknamecs@yahoo.com и ще направя, каквото мога, макар че съм обикновен читател. Някъде бях чул или чел, че демокрацията така работи - когато има проблем, гражданите да се оплакват и да се борят, докато управляващите го оправят.

цитирай
49. 4aiotgluhar4e - Парадокс!
11.01.2011 00:19
анонимен написа:
Това, да ти умре детето от операция на сливици?!
Ужасен случай...

Но трябва да се стегнем и не да се тресем, а да сдрусаме хората, от които зависи да се ремонтира системата.
цитирай
50. 4aiotgluhar4e - Хайде сега да не се настъпваме на сериали :) Аз не гледам такива.
11.01.2011 00:25
анонимен написа:
тоя постинг заприлича на турски сериал: всеки ден добавяш по един пост скриптум. всепак мнението на доктора наистина е показателно. обаче май трябва да се замислим защо е анонимно. доктора е човек, който често се изправя пред смъртта и аз от опит знам, че докторите не са страхливи. сигурно си има причина да пишат анонимно. или пък не е доктор.

Наистина, нямам време да пиша отделни постинги, а и не виждам смисъл. Но по отношение анонимността на доктора съм съгласна. Има причина лекарите да се страхуват и ми е любопитно каква е.
В централните новини на БТВ видях как лекар, при това не какъв да е, се гърчи и се опитва да се измъкне от въпросите на Миролюба Бенатова. Чак го съжалих, горкия! Направо не знаеше къде да гледа; явно е човек със съвест, но го притискат. Ето това е една от причините, поради които искам системата да бъде сдрусана, за да окапе гнилото. Надявам се!
цитирай
51. vmir - 47. анонимен - тоя постинг заприлича на турски ...
11.01.2011 08:18
анонимен написа:
докторите не са страхливи. сигурно си има причина да пишат анонимно. или пък не е доктор.


Или пък безсрамието на плюещите е толкова голямо у нас, че докторът с основание се опасява да не би някой лумпен да "пропусне" за 6000 - те операции и да го нарочи за нещо подобно на самия себе си - некадърен за нищо, но пък злобен и всезнаещ.

Лумпените са по-опасни и от чума.
цитирай
52. mikino - ПРЕДЛАГАМ ПЕТЪЧНИЯТ ПРОТЕСТ ДА ...
11.01.2011 13:52
ПРЕДЛАГАМ ПЕТЪЧНИЯТ ПРОТЕСТ ДА БЪДЕ СРЕЩУ ЦЯЛАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА!
ХОРАТА, КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ ЛЕКАРСТВА ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА СЪЩО ДА ЗАПОВЯДАТ, А ТОВА
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/01/11/proverka-na-mz-otkri-narusheniia-pri-sluchaia-v-gorna-oriahovica.108345
Е ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СКАПАНАТА СИСТЕМА НА ЗДРАВЕУБИЙСТВОТО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 4aiotgluhar4e
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1872466
Постинги: 130
Коментари: 3956
Гласове: 13944
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031